Header slides0

Tommy on Sax

Tom Leeuwenburg

Tom blaast met zijn saxofoon de dansvloer vol. Op muziek van de DJ maakt Tom er een heerlijk muzikaal spektakel van. Hij heeft een voorliefde voor Jazz en was dan ook al te zien op vele grote jazz festivals. Maar echt ‘los’ kan hij gaan op de HipHop Grooves of meespelend op opzwepende DJ muziek.

Shiny Tom, omdat hij ook regelmatig verschijnt in een glimmend jasje met knipperende lichtjes… hij is echt aanwezig op het podium.

Bij de pianoshow speelt hij heerlijk mee met de pianisten en is er ook ruimte voor een knallende 'solo' act op beats van house- en DJ muziek.
Bij een DJ show speelt hij, freestylend mee op de muziek van de DJ, waarbij de muziekstijl aangepast kan worden aan uw wensen. Of hij maakt gebruik van 'eigen' muziek om een show mee te geven.

Biografie

Vanaf het moment dat hij Charlie Parker op een zwart/wit foto in de krant zag staan, wist hij dat hij saxofonist wilde worden. Met dit doel voor ogen begon hij op zijn 6e met blokfluitlessen om op zijn 8e over te stappen naar de saxofoon.

In het jaar 2008 tot en met 2010 was deze saxofonist de eerste tenorsaxofonist van the Festival Youth Jazz Orchestra (FYJO) onder leiding van Johan Plomp.

In 2011 speelde Tom in het Nationaal Jeugd Jazz Orkest onder de 21 onder leiding van Benjamin Herman.
Met deze band ging Tom Leeuwenburg die zomer op tournee langs alle (jazz) festivals in Nederland waaronder North Sea Jazz & Lowlands.

Ook was hij in 2011 en 2012 onderdeel van het BeVoice project onder leiding van René Broeders in Berlijn. Dit project heeft deuren geopend in deze culturele hoofdstad waar hij nu regelmatig optreed met dj's en rappers.

Nadat hij in 2011 de HAVO voor muziek en dans afgeronde begon hij in 2012 te spelen bij verschillende formaties. Zo speelt hij onder andere bij Grant, Felix Siefert, Eric Vloeimans, Benjamin Herman, Snarky Puppy, Renee van Ginkel en vele bekende deejays.

Ook geeft hij sinds november 2010 les op de muziekschool Sursum Corda in Rijsoord en volgt hij zelf nog wekelijks les bij Simon Rigter, Alex Milo en Casper van Wijk. Naast deze lessen in Nederland volgt deze saxofonist ook lessen op de Universität der Kunste in Berlijn van Peter Weniger.

Prijs-indicatie: Lager dan € 600
Lengte van het optreden: In overleg
Geluidset: Exclusief geluidset

Contact

Artist-4-U
Tel.: 0165-533200
E-mail: info@artist4u.nl

Postadres:
Desmijndijk 18
4706 GJ  Roosendaal

Onze shows

FeestPiano
Wild-Pianos
One-man-band Andy
Zanger Andy Dellenoy
Cruzin (Duo)
Piano-Stars

© 2017 Artist4u - onderdeel van Dellenoy Entertainment Services.